Blog

Kijkje in de keuken

Als kersverse klantenservicemanager ben je binnen no-time op de hoogte van hoe men jouw bedrijf ervaart, wanneer je je vermomt als klant. Maar het volgende heikele punt dient zich aan: na een aantal maanden in het bedrijf wordt er van je verwacht dat je de broodnodige verbeteringen gaat doorvoeren. Waar haal je inspiratie vandaan en bij wie kan je nu eens een lekker potje klagen over het feit dat je je soms een veredelde kleuterleidster voelt? Mijn beste tip: ga eens langs de bakker.

Vermom jezelf als klant

Vermom jezelf als klant

Een overstap naar een andere werkgever is voor een leidinggevende in het klantenservicelandschap nog best een uitdaging. Wat tref je aan na een overstap? Is de cultuur wel echt zo klantgericht als die vermeld staat in de vacaturetekst? Hoe servicegericht zijn die medewerkers nou eigenlijk als je niet op de afdeling bent? Is er na de oerknal nog wel eens aandacht gegeven aan de systemen waarmee gewerkt wordt? En ook belangrijk, hoe klant-ondersteunend zijn die processen nou eigenlijk?

Professioneel aanmoedigen

Photo by David Marcu on Unsplash

Geïnspireerd door het boek GRIP van Blendle 'binnenbaas' Rick Pastoor ben ik samen met een vriend een paar weken geleden begonnen met een wekelijkse telefoongesprek om samen de week door te nemen. We bespreken in dit gesprek onder andere de voortgang van gestelde doelen en delen kennis en inspiratie. Rick noemt dit in zijn boek een wekelijks gesprek met een accountability partner. We zijn nog een beetje aan het stoeien met het format en de duur van het gesprek, maar dat het waardevol is, ervaren we nu al.

Digitaal minimaliseren

Foto van @jens_johnsson (Unsplash)

In mijn afgelopen blogs heb ik jullie deelgenoot gemaakt van mijn strijd tegen de smartphoneverslaving. Sinds mijn vorige blog van oktober vorig jaar worstel ik nog steeds met de relatie met mijn smartphone, social media en andere ‘digitale ruis’. Natuurlijk wist ik dat ik niet de enige ben met deze worsteling, maar sinds kort weet ik dat ik onderdeel ben van een heuse beweging die zich met deze materie bezighoudt. Welkom bij het digitale minimalisme.