Trotse winnaar van de #DDP05 Award

Op 5 juli 2018 waren de uitreikingen van de Digital Dialogues Pules (#DDP05) Awards in het Rosarium te Amsterdam. Het was alweer de vijfde editie van dit jaarlijkse event dat de kwaliteit meet van webcare in Nederland. De organisatie heeft het afgelopen half jaar 140 organisaties bestookt met berichten via Facebook en Twitter. Op basis van de reacties, de inhoud en de grammatica zijn deze berichten gescoord en zo kwamen er in 16 sectoren tot de winnaars. Het onderzoek is uitgevoerd door de ‘webcare professoren’ van Nederland, Charlotte Hooijdonk en Lotte Willemsen.

En het zal je wellicht niet verbazen, maar de MediaMarkt is de trotse winnaar in de categorie E-commerce! We onderscheidde ons vooral in het feit dat we, naast dat we inhoudelijke goede berichten hadden, we gewoon overal op reageerde. En dat is niet slecht, want uit het onderzoek bleek dat er op maar liefst 40% van berichten die werden verstuurd niet werd gereageerd.

Persoonlijke overwinning

Deze award voelt een beetje als een persoonlijke overwinning. Het onderzoek heeft precies plaatsgevonden in de periode dat ik gestart ben bij de MediaMarkt als Manager Webcare. Samen met twee teams in het land hebben we het afgelopen half jaar keihard gewerkt om klanten via sociale kanalen nog beter te helpen en hebben we webcare binnen de organisatie op de kaart gezet. Supertrots dus op de teams, des te meer omdat de afdeling webcare pas in 2016 is opgericht.

Prijswinnaars #DDP05

Presentatie

Tijdens de award uitreiking mocht ik een presentatie geven met als onderwerp ‘Hoe haal je meer waarde uit webcare’. In een vlammende presentatie (dat waren overigens niet mijn eigen woorden, maar die van de host van de avond) vertelde ik hoe we webcare doen binnen MediaMarkt en gaf ik concrete handvatten en tips hoe je meer waarde kan halen uit het kanaal. Supergaaf om dit verhaal te mogen vertellen aan zo’n 130 vakgenoten, en nog gaver om te horen dat ze het een mooi verhaal vonden.

Nieuwsgierig naar het verhaal wat ik op #DDP05 vertelde? Neem dan gerust contact met mij op!

Geef een reactie