Mijn weekendje Waterpop


https-%2F%2Fcdn.evbuc.com%2Fimages%2F20862149%2F146321869152%2F1%2Foriginal

Mijn eerste kennismaking met het begrip festival dateert alweer van 21 jaar geleden. Vrienden namen mij mee naar de 17de (of was het nou 18de?) editie van het Wateringse muziekfestival Waterpop. Ik was gelijk verkocht. Als 16-jarige vond ik de combinatie van livemuziek en ongegeneerd bier drinken natuurlijk briljant. Ik was op slag verliefd op Waterpop. Overigens werd ik ook nog verliefd op een bezoekster van Waterpop, maar dat terzijde. Sindsdien heb ik maar weinig edities gemist. Dit jaar beleefde ik Waterpop op een heel andere manier.

Rollend naar huis

In 1998 verhuisde mijn ouders naar Wateringen (op 500 meter afstand van het Hofpark) dus je kan je voorstellen dat mijn binding met Waterpop alleen nog maar sterker werd. Na een uitstapje naar Den Haag woon ik sinds 2010 ook weer in Wateringen, dus ik kan altijd ‘rollend naar huis’.

Ik heb heel veel toffe bands op Waterpop gezien en ontdekt zoals bijvoorbeeld Faithless, Dub War, Junkie XL, Rats On Rafts en Balthazar. Ook loop je ook altijd wel bekende tegen het lijf of maak je nieuwe vrienden. En natuurlijk is Waterpop ook altijd een mooie excuus om weer eens een stevige pot bier te drinken.

IMG_20160813_185311

Buddha On The Mountain

Op social media heb ik Waterpop de afgelopen jaren flink gepromoot.  Zo deelde ik recentelijk mijn enthousiasme over de band Bazart en hun aanstaande optreden op Waterpop via Twitter. Dat viel de programmeur op en hij benaderde mij via een privé-bericht of ik geen interesse had in de openstaande vacature van assistent programmeur. In deze functie zou ik als rechterhand de muzikale toekomst van het festival gaan vormgeven. Mijn vrouw noemt mij, als het om muziek gaat, nog wel eens gekscherend ‘buddha on the mountain’. Vooral als ik weer eens opschep dat ik een nummer of band al lang ken. Deze functie is dus de mooie manier om mijn bijnaam eer aan te doen.

Uiteraard moet je nog wel even laten zien dat je wel dergelijk beschikt over enige kennis en na wat mails en gesprekken kwam het verlossende ‘je bent het geworden!’. Heel gaaf natuurlijk. Omdat het al juli was stond de line-up voor 39ste jaargang natuurlijk al lang vast.

Mijn eerste keer Waterpop was dus wat onwennig. Mijn hoofd zat vol met vragen als ‘wat wordt er nou eigenlijk verwacht van mij op de dagen voor, tijdens en na het festival?’, ‘wie zijn al die mensen eigenlijk?’, ‘is het raar als ik af en toe een biertje pak?’, ‘hoe doen ze dat nou met eten op zo’n dag?’, ‘hoe kan ik helpen, rekeninghoudend met mijn beperkte handigheid?’, etc. etc. etc.

IMG_20160813_184344

Peuken

Uiteindelijk heb ik tijdens het festival meegeholpen om een podium leeg te halen en de dag erna om het veld op te ruimen. Na deze ervaring denk ik overigens wel drie keer na voordat ik een peuk of iets anders op een festivalweide gooi. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik door mijn collega programmeur en de rest van de organisatie ontzettend fijn ben opgevangen. Wat een leuke mensen!

Wist je overigens dat Waterpop geen subsidie ontvangt en dus drijft op sponsoring, drankomzet en de inzet van ruim 400 vrijwilligers? Diep respect dus voor iedereen die meehelpt om van Waterpop elk jaar weer een feestje te maken. Volgend jaar ben ik er weer bij en ga er vol voor. Ik heb er zin in!
P.s. Vind je Waterpop ook zo tof? En zou je het leukste festival van Nederland willen helpen of steunen? Kijk dan op de site voor openstaande vacatures. Sowieso zijn er altijd wel handjes nodig bij het opbouwen en opruimen. Of wordt Vriend van Waterpop en doneer minimaal 20 euro per jaar om zo het voortbestaan van het festival een stukje zekerder te maken.

Geef een reactie